Vanaf nu zondag kunnen we er weer tegenaan, het nieuwe seizoen wordt op gang gefloten ….

Laat ons er een tof voetbaljaar van maken met weinig blessureleed en zeker met weinig afgelastingen.

Zoals jullie kunnen zien zijn de wedstrijdbladen iets veranderd van uitzicht. De gekleurde bladen voor de thuisploeg zijn verdwenen.

Dit hebben wij gedaan omdat er meer en meer ploegen de wedstrijdbladen digitaal invullen en zelf uitprinten. Om de ploegen dan niet op kosten te jagen zijn alle wedstrijdbladen op gewoon wit papier.

In de rechter bovenhoek is de reeks te zien en het verschil tussen thuis en bezoekers is te zien door het ingekleurde vakje waar de ploeg moet komen.

Wil daar zeker op letten wanneer je de wedstrijdbladen invult.

De digitale versie van de wedstijdbladen kunnen gedownload worden op http://rlv.be/downloads/ .

Ook vind je de best voetballende tegenstander nu terug op de voorkant van het blad.

Let op!! Iedere ploeg vult zijn eigen blad in. De thuisploeg zet de beste tegenstander op zijn eigen blad.

NA controle van de, door de scheidsrechter, ingevulde gegevens dient de wedstrijdafgevaardigde het formulier op de achterkant te ondertekenen. Enkel de wedstrijdafgevaardigde kan de wedstrijdbladen ondertekenen, niemand anders. Iedere ploeg is verplicht om een wedstrijdafgevaardigde te hebben.

Alle gegevens op en ondertekend wedstrijdblad worden als echt en waar verklaard, ook verkeerde of niet ingevulde gegevens. Punten, doelpuntenmakers, … niet ingevuld è GEEN punten.

De ‘correct’ ingevulde wedstrijdbladen worden nà de wedstrijd in de enveloppe van het RLVvzw gedaan en gehandtekend door de scheidsrechter. De enveloppes dienen ten laatste tegen woensdag 17u afgeleverd worden in de Gitsestraat 169, Roeselare. Dit kan via de post of door ze zelf binnen te brengen.

Er loopt momenteel een proefproject waarbij de wedstrijdbladen digitaal verstuurd worden naar 0472 921 821 of addy.vanbesien@rlv.be. Dit kan door foto’s te nemen van voor- en achterkant van de wedstrijdbladen en doorsturen.

Let wel!! Voorlopig moet de enveloppe met de papieren wedstrijdbladen nog ALTIJD worden binnengebracht.

De gewijzigde wedstrijdbladen zijn een gevolg door het wegvallen van de veldstrafkommisie. De veldstrafkommisie wordt nu vervangen door de procedure minnelijke schikking.

Wat betekent dit nu juist voor de ploegen?

Procedure Minnelijke Schikking (werkingskost van €3,00 wordt aangerekend):

Indien een speler de rode kaart krijgt wordt er een verslag opgemaakt door de scheidsrechter die dit bezorgt aan het secretariaat. Het dagelijks bestuur bekijkt dit verslag en a.d.h.v. het sportreglement wordt een straf bepaald.

Deze schorsing en boete wordt, via mail, meegedeeld aan het LAV van de ploeg.

Ofwel aanvaardt het LAV de straf en dient hij niets te ondernemen. De datum(s) van de schorsing wordt bij de volgende nieuwsbrief meegedeeld.

Procedure Beroep (werkingskost van €35,00 wordt aangerekend + verteer):

Ofwel kan het LAV binnen de 48u beroep aantekenen tegen de minnelijke schikking. Dan komt het dossier voor de groene tafel en worden bij de verschillende partijen een verslag opgevraagd. De dag van de groene tafel wordt iedere partij uitgenodigd en komt zijn uitleg doen voor het beroepscomité.

Het beroepscomité bepaalt dan de schorsing en de boetes.

Alle reglementen, procedures, boetes, straffen en schorsingen kun je vinden in het sportreglement die ook gedownload kan worden op http://rlv.be/downloads/.

Verder wensen iedereen een sportief seizoen toe en maak er een tof seizoen van.

Het bestuur.